kes on milles süüdi

Taksoliit on avastanud põhjuse, miks taksojuht vahel 300 krooni küsib turistilt: kurjad firmad kelle frahtshiisi all nad sõidavad lihtsalt ei luba vabalt hinda määrata, mistõttu taksojuhid vaaguvad hinge: Taksoliit tahab juhtidele hinnamääramise õigust. Seejuures on huvitav panna kokku 2 lugu:

Sagedased turistide petmise juhtumid Tallinna taksodes on juhtide hinnangul tingitud olukorrast, kus neil tuleb paljude peatuste kasutamise eest peale maksta, kuid samas ei tohi nad nõuda kliendilt tavalisest kõrgema tariifi järgi tasu. Hinnakirja kehtestab iga taksoteenust pakkuv operaatorfirma.

Jutt käib vist siiski operaatorfirmale makstavast, mitte katuserahast… Ja teine lugu veidi varasemast, Postimehe / Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu eksperiment Taksojuhid nöörivad välismaalasi viiekordselt, milles muuhulgas:

[…] saatis EHRL Tallinna linnavalitsusele kirja, milles palus linnal oma külaliste kaitseks midagi ette võtta

Nüüd on siis linnavalitsusel täpselt 1 lahendus, n-ö “nöör nööri vastu”:

  1. paluda EHRL liikmetel mitte nöörida taksofirmasid, miska viimased tulevad ots otsaga kokku ja ei nööri enam kunagi klienti.

Taksosõitjate liidu nimel võiksin siinkohal lisada, et hind (ja tõenäosus, et mult nimelt seda hinda küsitakse) on üks olulisemaid faktoreid, mis paneb mind üht või teist logo valima.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.