Kolhoosi serveri ümberinstall

Laupäeva keskpäevast kuni praeguseni oli kogu kolhoos.ee / tehnokratt.net / kinobuss.ee / virumaa.ee jne maas, sest mul oli juhtumisi vabam hetk ja ma sain ette võtta ammu plaanitud serveri reinstalli — uuendasin RAIDi kontrolleri firmware’i (mis enne pidas meie 160GB kettaid 127GB ketasteks) ja panin operatsioonisüsteemiks WinNT4 asemele Windows Server 2003 (mille Microsoft Baltic meile nimelt selleks otstarbeks eraldas, tänud siinkohal!).

Aega võttis peamiselt kogu Kuku arhiivi ja kino.kolhoosi edasi-tagasi kopeerimine ning see, et IIS 6.0 tahab enda kõrval teise veebiserveri jooksutamiseks varasemast erinevat konfimist saada (4.0 lihtsalt käis, 5.0 nõudis socket pooling’u keelamist). Kui kellelgi kunagi sama häda on, siis: IIS 6.0: Setting Metabase Property DisableSocketPooling Has No Effect. Minul kulus probleemi juurteni jõudmiseks… no nii kolm tundi küll.

Kõiges muus osas olen aga sahisevalt rahul w2k3 toimimisega. Installisin eile serveri ära, kuulutasin domeeniks, panin adminnile keerulise parooli ja lubasin kaug-töölaua. Edasi olen pusinud juba kodust, ja ilma ühegi restardita! Yess!

Hetkel on veel mõned asjad, mis ei toimi: kohe-kohe konfin kasutajate jaoks ftp.kolhoos.ee (ehk kino.kolhoos serveri), kirjutamisõigusega kasutajate loomine jääb esmaspäeva.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.