Koolisoft, ventilaatorid ja kõige pisemad kratid

Tiigrihüppe Sihtasutuse õpisofti kursuste kohta leiab infot mõistagi nende kodulehelt www.tiigrihype.ee (hetkel täpsemat linki ei pane kuna nad muudavad just veebikujundust).

Rainer Ots rääkis programmist astronoomia-huvilistele, nimeks Starry Night Backyard (sealt peaks saama laadida endale prooviks demoversiooni).

Sarviku passwordi-loos soovitasime vajaliku proge leidmiseks minna download.com’i peale ja otsida võtmesõnu password ja store. Meile hakkas meeldima Password Safe (leiad ka Counterpane Systems’i kodukalt). Lisaks: Mikk Maiste soovitab tasku.kolhoos.ee all oma eelistust.

Aga lastele mõeldud softi kohta vt Mikrokrattidele ja www.tehnokratt.net/sipsik.

Ja kõigi saates esinenute nimed ja e-postid leiad (nagu alati) tv.tehnokratt.net alt — vali lihtsalt vastav saade.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. Mikk Maiste
    Lisatud 21. märts 2001 kell 00:10 | Püsiviide

    Mis puutub sellesse passworde meeldejätvasse progesse, siis eks ta ole muidugi üks abiks asi, kuid siiski on sellega ka paras jama. See toimib ainult siis, kui on tegemist inimesega, kes kasutab kogu aeg ainult ühte ja samat arvutit. On ju täiesti mõttetu lasta sellel programmil genereerida endale näiteks mailboxi parool ja kui ma mõnest suvalisest arvutist, kuskil kohas x tahan enda posti (kasviõi telneti vahendusel) lugeda, siis ei ole mul seda parooli kusagilt võtta. Pealegi puuduv sellel programmil igasugused võimalused sünkroniseerimaks PDA’ga jne.

    Seega on minu arvamus selline, et tuleb välja mõelda kindel süsteem, kuidas enda paroolid enda jaoks genereerida ja need seejärel lihtsalt meelde jätta. Või oskab keegi midagi paremat soovitada?

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 21. märts 2001 kell 06:14 | Püsiviide

    Passwordi-softist — üldiselt kannatab seda kaasas kanda ka flopil, samuti annab seda säilitada mõnes online-dokumendikeskkonnas (nt hot.ee, hanza.net…)

    Mis puutub PDAga sünkroniseerimisse siis see on tõesti minu meelest täiesti arusaamatul põhjusel olematu. Parim mida olen leidnud on võimalus salasõnad plain-textiks eksportida, siis PCsse sünkroniseerida ja seal… no näiteks PGPga kinni pakkida.

  3. Mikk Maiste
    Lisatud 21. märts 2001 kell 13:17 | Püsiviide

    Teema on alustatud ka Taskukolhoosis! Vaata lahendust.