Open source: Windows

Teadupoolest on väga progressiivne avaldada oma programmide lähtetekst. Näiteks eesmärgil, et teised täpselt teaksid mida miski asi teeb — ja vahest saaksid ka mitte-nii-hästi töötavad jupstükid kohe ära parandada.

Nüüd on selle ideoloogiaga (no eks ikka teatavate reservatsioonidega) liitumas ka Microsoft. Microsoft takes a page from Linux playbook räägib sellest, et MS on viimase poole aasta jooksul andnud Windowsi sortsu sadakonnale suurpartnerile — tõsi küll mitte muutmiseks, vaid lihtsalt et nad saaksid süsteemi hingeelule paremini pihta…

Ja open source on jõudmas ka mikroprotsessorite valda, lähiajal peaks olema oodata mh Bluetoothi-võimeliste seadmete ehitamiseks vajaliku materjali avalikustumist. EETimes kirjutab sellest artiklis Momentum builds for open-source processors (ja muidugi arutatakse asja Slashdotis). Kui ühendada see veel mõni aeg tagasi ilmunud uudisega tehnoloogiast, mis võimaldab mikroskeeme valmistada priteri abil… (ohh, hetkel ei leia kahjuks linki üles)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.