Täna telekas…

Nii, tere. Head jõulu kõigile! Mina olen olnud hommikust saati jube hõivatud: nimelt jooksin saate ajaks käima OK-jutuka kõnesünteesi. Ja sellega seoses EI MÄRGANUD, et Tehnokratt oli täna 16.05 mistõttu saate alguses mainitud “illustratsioon” siis veel ei toiminud.

Nimelt rääkisime me saate alustuseks eestikeelsest kõnesünteesist ja mul tekkis kange soov midagi praktiliselt ära teha… proovimaks kui keeruline see ikka on. Ja OK-jutukas tundus lihtsalt hea kohana reaalajas tekkiva teksti saamiseks. Proovi järgi RealAudios (tänud KPNQwestile!):

Tõsi küll, selle juurde mõned reservatsioonid:

  1. Asi käib hetkel (esmaspäeval alates 19:45) mul kodust üle ADSL Lighti ja pruugib ühe koduarvuti võrgukaablit, klaviatuuri jne — st kui ma vajan seda arvutit, siis on sünteesis katkestus. Kui süsteem omaette käima jääb, siis panen selle homme kontorisse püsiühenduse taha.
  2. Sõltuvalt jutukaseltskonna kõnepruugist loetakse vahetevahel ette teksti tähthaaval, samuti ei tule hetkel välja ;-) jne — kõik sellised pisitrikid on lihtsalt teostatavad aga võtavad tiba aega. Kannatust, kodanikud.

Kes tahab keeletehnoloogiatega lähemalt tutvust teha: Keeleweb on ee.www.ee, vali sealt Keeletehnoloogiad (ja kui kavatsed endale installida Mbrola kõnesündi, siis ära võta nende veebist parandustefaili — minul hakkas süsteem seepeale veateateid andma).

Eesti Nägemispuuetega Inimeste Fondi leiad http://www.enif.ee/

Legondus

Edasi oli meil saates juttu Lego Mindstormist — loe lisaks mindstorms.lego.com või mine proovi Energiakeskuses ise järgi.

Pihuarvutindus

Kõigi saates sõna võtnute aadressid leiad nagu ikka tv.tehnokratt.net/w52, nähud masinad olid: Palm Vx (Saulil, Jakol), Palm IIIc (Jakol), Palm m100 (Jakol), Psion Revo (Raidol), HP Jornada 720 (Indrekul), Ericssoni T380 (Margusel).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.