e!8 eel-videod

Mind hakkas häirima mõte, et kuigi Eturundus!-üritused on veebis kuulatavad ja viimastel kordadel ka netti striimitud, ei pööra me tegelikult piisavalt tähelepanu ettekannete sisu esiletoomisele, seda nii enne kui pärast üritust. Teadupoolest meeldib mulle väga itconversations.com mis edastab valitud ettekandeid konverentsidelt ning aitab kuulajatel nende hulgas orienteeruda, muuhulgas avaldades neid ükshaaval ja koos sisukokkuvõtetega.

Jajah, seega ma sedapuhku striimi ei tooda, vabaks jäävat aega proovin aga rakendada millekski kasulikuks nii pärast kui enne üritust. Nimelt tekkis mul kiusatus toota 1-2minutised videoklipid esinejatega nüüd ehk umbes nädal enne üritust andmaks aimu ettekannete sisust.

Esimeseks katseloomaks Mihkel Lauk

Jah ma tean, et pilt sai natuke liiga liikuv – keskendage palun kommentaarid pigem sisule, st mida SINA tahaksid ettekande kohta enne üritust teada? Arvata võib siin, YouTube’is või Altexi blogis.

Lahtiütlus: jah, ma olen Altexiga seotud ja järgmise poole aasta jooksul koguni terve päeva nädalas.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. JK
    Lisatud 11. jaan. 2007 kell 21:47 | Püsiviide

    Ma ei tea kas see on sama video mida paar päeva tagasi nägin, aga seal alguses Mihkel jube pikalt rääkis sellest, kuidas ta ikka ettevalmistusi tegi ja mida ta ei räägi. Kuna peale esimest minutit sisuni nagu ei jõudnud, panin kinni.

    Netis on tähelepanu kiire hajuma. Point peab kohe tulema. Muidu on 1.45min sissejuhatust ja 0.15min pointi. See on umbes sama hea, kui bensiin, kus on 12,5% kütust ja 87,5% vett. Mis on muidugi hea, kui sul on joogijanu, aga mitte siis, kui sa vajad bensiini.

    Lühivideod kipuvad venima rohkem kui 2-tunnine eesti Arvo Iho film. Lühivideo == MTV musavideo 100 stseeniga või CNN ülekanne maailma põletaivamast keerukast probleemist 60 sekundiga.

    Rääkija vist ei vaadanud kaamerasse silma ka, vaid puu otsa varblase poole.

    Muidu aga väga tänuväärne algatus!

    • Peeter Marvet
      Lisatud 13. jaan. 2007 kell 10:28 | Püsiviide

      kusjuures… kas peaks vaatama kaamerasse? tõsi, harilikult vaatab teleintervjuus kõrvale kuna seal on ajakirjanik, nendes videotes ei ole küsijat näidatud mistõttu nad võiksid mingis plaanis vabalt ka otse kaamerasse rääkida.