the day when Office died

Nii, umbes kuu tagasi kirjutas Steve Gillmor pealkirja Beep beep all muuhulgas sellest, kuidas ta jättis oma tütre arvutisse kontorivara installimata ning soovitas kirjatööks GMail’i kasutada. Umbes samal ajal läksid beetasse esimesed põhjalikumad tekstieditoriks mõeldud veebiteenused, nagu näha on agiilse arenduse tsükkel neli nädalat nii et nüüd siis järgmine saak :-)

  • www.writely.com (võiks vist nimetada esimeseks pääsukeseks sest läks beetasse augusti lõpus, tänaseks täienenud funktsionaalsusega, mh suudab dokumente ajaveebidesse postitada)
  • www.writeboard.com (eile välja tulnud 37signals.com genialistide super-minimalistlik lähenemine neile, kelle jaoks wiki on pööraselt keeruline kontseptsioon)
  • www.zohowriter.com (veel üks, ei tundu midagi erilist olevat hetkel)
  • www.synchroedit.com (alfas hetkel, võimaldab hulgal kasutajatel üheaegselt teksti edida, nt telefonikonverentsi ajal vms)

Kategooria-väliselt vääriks aga esiletoomist ka www.wikiwyg.net, mis kaotab ära eraldiseisva editori tunde lubades veebilehel vajalikus kohas topeltklikkides edima hakata… (vt demosid)

Kes tahab reaalset teksti proovimiseks siis mul on parasjagu lõpetamisel üks lugu Homme jaoks, teemaks fabrication. Tekst on väljas Writeboard’il, parooliks “töökoda”. Kui midagi kirjaveast suuremat muudate jätke palun [nurksulgudes] kommentaar selgitusega, et miks.

Muideks, kui keegi meist oleks kuu tagasi evinud geniaalset ideed ja hakanud koodi tootma, oleks tal umbes täna avalikku beetasse minnes viimane võimalus saada lihtsate vahenditega kuulsaks. Umbes kuu aja pärast on AJAX-kontoritarkvara iga vähegi endast lugu pidava geek’i varustuses ning järgmisel sügises soovitatakse seda isegi Nõukogude Naise arvutirubriigis.

Täiendet: Richard MacManus ZDNet’ist lingib veel mitmetele weboffice-lahendustele.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. hmm
    Lisatud 4. okt. 2005 kell 12:29 | Püsiviide