misc asjad

Rahvas räägib, et Skype’l on voicemail, saab kutsetega. Ja see mul juba on. Kui kellelgi on kutseid üle, siis paluks serveerida üks, ‘tähh (mee ja küüslauguga :-). Tänud Erkile ja Toivole :-).

Wikipediast EPLis, kommid Teller, Margus (Margusel link Jon Udelli superheale kommentaaridega screencap-videole).

iPodder 2.0 beeta 1 on väljas, rokib täiega (kui sa ei tea, mis asi on iPodder või podcasting, siis alusta pigem siit: www.ipodder.org). Ahjah, endiselt minu jaoks lahti küssa et kuidas tõlkida podcasting maakeelde. Taskuhääling jne… vaatasin just sõna pod tõlkeid (tõsi, sealt ei leia, et lisaks kaunale on pod ka vaalaliste parv)… Hetkel parim on paunhääling. Kes pakub üle? Ja KUKU paunhäälinguga läheb veel tips aega…

Ühele poole jõudis väitlus linnavalitsusega elaniku parkimiskaardi osas — nad eelmine kord olid suht nõus digiallkirjastatud avaldusega, aga sedapuhku otsustasid, et mu kaasa ei tohi seda kaarti teenuste lauast vastu võtta. Mispeale ma saatsin neile ka digiallkirjastatud volituse. Umbes veerand tundi telefonivaidlust kolme ametnikuga ning jõuti järeldusele, et määruses olev “elaniku parkimiskaart antakse elanikule” ei tähenda, et selle kättesaamiseks on vaja notariaalselt kinnitatud volitust vms. Ilmneb, et neil olnud miskid juhtumid, kus kodanikud võõrale nimele parkimiskaarte võtavad (mis on nimetatud kodanike poolt muidugi riskantne nõks, sest nad peavad selle käigus tolle võõra oma auto kasutajaks tegema). Igastahes peaks nüüd olema nii, et parkimiskaarti saab kätte ka digiallkirjastatud volitusega (aga vist mitte lihtallkirjastatuga). Pastkas 0, IDkaart 1 :-)

Head uudised: Poland blocks software patents again (ehk direktiivi taheti jälle kalandusministrite abil parlamenti suruda).

Ja veel theReg’ist: Hotspot paranoia: try to stay calm. Eesti meediast ei märganud, aga BBC käias pikalt lugu miskist WiFi turvaaugust… mis minugimeelest on kole haip. St probleem on olemas, aga seda järsku suva neljapäeval päevauudiseks teha… Oh kamoon.

Kuulge, kas keegi meiemaal del.icio.us’i kasutab? Äärmiselt mugav bookmarkimise süsteem, ma sageli satun kusagil X kohas näitama mõnd üle-eilset linki (ja oleksid need kõik siis peas!). Estonia ja Eesti on suht olematud tagid. Muideks, extisp.icio.us visualisatsioonid del.icio.us’i kasutajate tagidest on äärmiselt lahedad. (darn, ma leian muidugi asjad nagu see ext… hetk tagasi naksti ka Google’iga üles :-)

Ja enamus maakera progressiivsest elanikkonnast ei suuda/oska/taha kasutada otsimootoreid, nagu on leidnud Pew (via Wired): Users Confuse Search Results, Ads

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.