firefox

Margus Vaino küsis mult podcastingu kohta (vt allpool)… ja ma leidsin tema juurest viite 19.11 plaanitavale Mozparty2 peole Bulldogi Pubis: Fly Firefox fly – lenda Tulerebane lenda! Mis muidugi muudab aktuaalseks ka küsimused tüüpi “kas meie saaks kah lehte reklaami pandud” jne. (aga alustada võiks muidugi ka partyle regamisest).

Aga podcastingust: nagu Margus oma teises postituses märgib on see üks distributsiooni vorm (aga sugugi mitte ainult audioblogide jaoks). Kui on vaja levitada MP3 vms meediat võib selle lisada RSS-sööte juurde kui ‘enclosure’ ning asjale pihtsasaavad agregaatorid (ehk siis programmid mis RSSi loevad) lohistavad ka viidatud faili kohale. Mõistagi on ‘encosure’ olnud RSS osa juba aastaid, mäletan diskussioone vist veel ajast kui Dave Winer ise Userlandis koodi kirjutas ja Radio’ga tegeles… ja ma arvan, et tolles enclosure’de lisamises oli juba toona Adam Curry’l oma osa. Või oli see Dave’i enda harjumus lisada oma blogile SongOfTheDay? Tegelikult oli kogu Userland’i Radio projekt otsapidi millegi sellisega seotud (lisaks sai Dave aru, et tsentraalne sisuhaldus ei pea kaua vastu, vaja on toetada “fractional horsepower” tehnoloogiaid sinu enda arvutis)…

Mis aga on iPodderi puhul eriti märkimistväärt (minu meelest), on BitTorrenti tugi. Pakuks, et weblogi-soft hakkab paari kuu jooksul tunnistama automaatset torrentite tekitamist lisatud mp3 jms failidest (ma saan aru, et Dave & Co on seda juba Manila’le ja Radio’le tegemas), kui nüüd iPodder suudab nende kohalelaadimise muuta taustaprotsessiks… siis see on eriti cool.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.