Veidi us.mil infot kah: John Let…

Veidi us.mil infot kah: John Lettice võtab TheReg’is kokku mõned viimasel ajal meediast läbi jooksnud (või mil-veebidest leitavad) tehnoloogilised uuendused mis peaksid sõjapidamise muutma võimalikult mugavaks, puhtaks ja ohutuks: The US M1A2 Abrams, and war as a video game. Viimase kümne aastaga näib tehnoloogia olevat kõvasti edasi arenenud. Ja lühendid kah :-)

Paar huvitavat lõiku FBCB2 tulevikuplaanidest (vt powerpoint):

  • SA over IP to eliminate need for specialized routers and special software
  • Migrate to Linux to take advantage of technology insertion
  • Use of XML to provide more flexibility for orders and overlays
  • Use of Java for machine independence
  • Plug and play capability for new interfaces

SA on situational awareness. Ahjah, lisaks veel: “Killer” Applications (e.g. Combat Power). A kõik ülejäänu kõlab äärmiselt mõistlikult.

Samal teemal huvitav lugu ka globalsecurity.org vahendusel: Nimitz deployment brings unprecedented firepower to Middle East. Kui aastal ’91 suutis ühe emalaeva lennukipark toime tulle 200 sihtmärgiga päevas (öösel või kehva ilmaga vähem) siis praegu peaks sõltumata ilmast & kellaajast suudetama toime tulla 700ga.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)