UNO hommiku-intervjuu juurde mõni link

Uuno hommikuprogrammis küsis hädas olev Kiiver minult, mida peaks ette võtma aina kasvava spämmikogusega. Vastus on lihtne: spämmitõrje sinu postiserveris … või kui süsadminn on täielik türbel siis sinu enda omas (võimalik juhul, kui kasutad posti lugemiseks nt Outlook Expressi või Eudorat, mitte veebiliidest).

Minul on kasutusel SpamAssassin, selle leiab www.spamassassin.org, samast ka lingid programmi ühe-kasutaja-versioonidele.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid

  1. Margus
    Lisatud 12. dets. 2002 kell 15:20 | Püsiviide

    Peeter

    Ma sain aru, et Kiiver tundis huvi, kas on mõnda programmi, mis aitaks tal võidelda spammidega oma isiklikus masinas ja lokaalselt. See mis Sa pajatasid oli ka huvitav ja üldhariv.

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 13. dets. 2002 kell 08:11 | Püsiviide

    On probleeme, mida küll võiks, aga pole mõtet lokaalselt lahendada. Hoopis praktilisem on süsadminnile selgeks teha, et paneks postiserverisse spämmifiltri. Pisikese kõrvalviitena: KUKU / Uuno majas see asi loodetavasti ka nii läheb :-)

  3. Margus
    Lisatud 13. dets. 2002 kell 11:57 | Püsiviide

    Samas võib oma sissetulevad kirjad kataloogidesse sorteerida. Enamuses maili readerid seda võimaldavad

  4. Peeter Marvet
    Lisatud 14. dets. 2002 kell 22:12 | Püsiviide

    Põhimõtteliselt midagi sellist need sinu arvutis jooksvad spämmifiltrid tõesti teevad, ehk et sordivad okseposti kõrvalisse kausta. Aga ma ikkagi ei saa aru, miks on vaja spämm üldse oma arvutisse lohistada, kui seda on võimalik efektiivselt tappa juba postiserveris.

    Olen pikka aega trükialal seletanud, et ainus viis saada trükikõlbulikku originaali on õpetada disainerid/assistendid korralikult oma tööd tegema, mitte repros / trükikojas viimasel hetkel nädalast nädalasse samu parandusi teha. Miskipärast ei jõua kohe kuidagi kohale.

  5. Kalle Kadanik
    Lisatud 15. dets. 2002 kell 01:12 | Püsiviide

    noh, ja mis siis saab, kui satub ‘musta nimekirja’ mõni Eestis asuv tasuta meili pakkuja (hot.ee/mail.ee/WE.ee)? ka /dev/null/ ja hiljem sysadmin peab selgitama, et kuhu see kiri ‘[email protected]‘-lt kadus?

  6. Peeter Marvet
    Lisatud 15. dets. 2002 kell 20:39 | Püsiviide

    SpamAssassin jne kasutavad juba AMMU-AMMU (no nii umbes aasta tagasi neid arendama vist hakati :-) puktisüsteemi, kus blacklistis olev server annab vaid osa vajalikust skoorist. Pelgalt blacklisti kasutamine on tõepoolest kurjast.

    • Erki Esken
      Lisatud 16. dets. 2002 kell 19:53 | Püsiviide

      Kes pisut paremat spämmifiltrit proovida tahab, võib Spambayes projekti uurida (http://spambayes.sf.net/). Outlook’i jaoks on ka plugin olemas, muude jaoks saab POP3 proxy panna.

      Mis selle “bayesian” lähenemises nii head on võid lugeda siit:
      http://www.paulgraham.com/spam.html