Teist päeva helistab mulle…

Teist päeva helistab mulle koju miski tädi ja alustab müügijuttu. Kui ma täna küsisin järjekordselt mis firmas ta töötab nimetas ta jälle oma firma kliendi ehk Tele2 nime (nb: siin ja edaspidi ei käi minu kriitika nende, vaid telemarketingi-allhankija pihta), kui palusin otsese ülemuse nime / telefoninumbrit visati toru hargile.

Veidi helistamist Tele2te ja ilmneb, et neid teenindab firma Boomerang Telemarketing OÜ, Pärnu mnt 20a, tel 669 1941 (ja et selle firmaga on ennegi probleeme olnud).

Telefonile vastav kodanik palub luba vestluses minna üle inglise keelele, aktsendi järgi tegu rootslasega. Jutustan talle, et USAs (“ooo, in US telemarketing is like criminal business” kõlab nõusolev kommentaar) on telemarketinguga selline lugu, et kui ma palun pean saama enda numbri andmebaasist maha lasta võtta. Aga meil? “There is no laws in Estonia for that”. OK, aga teie firma sisekord? Kuulen, et baasid on neil iga kord ise kohast, vahel üldse tädid helistavad telefoniraamatu alusel jne. Ja kuna tädidel pole arvuteid siis ei saagi midagi teha. Ja tarkvara mis lubaks minu nime andmebaasist kustutada on oi-oi-oi-kui kallis.

Ei oskagi muud selle peale välja mõelda, kui et — ahhaa: Boomerang hits back :-) Kui sind kah telemarketing tüütab siis palu oma telnr baasist maha võtta. Ei saa? Mis firmaga tegu, ülemuse nimi, telnr? Kui neid ei anta on kindlasti iga nende klient huvitatud negatiivsest tagasisidest ja aitab sul teada saada, mis firma nende head nime mustab. Ja siis on juba võimalik sinna helistada-kirjutada ja kiruda (ning ära unusta oma kirjumisest ka mind teavitada).

Õpi Ameerika kogemusest: www.junkbusters.com. Näiteks: Anti-telemarketing script (ehk et USAs oleksin ma selle Boomerangi käest tänaseks juba 1000-3000$ saanud oma privaatsuse rikkumise eest).

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.