Kas ikka tasub leiutajaks hakata

#

Pannes Tehnokratti Wärsksesse Wärki kirja avastasin sealtsamsat lehekülje Leiutamisest (ning tootmis- ja äriideedest). Tiba küll tundub nagu irisemisena AGA — ma tegelikult ju räägin ise pidevalt umbes sama juttu. Näiteks nii:

  • Valdaval enamusel Eesti firmadest puudub igasugune suutlikkus R&D (ehk uurimis- & arendus-) tegevuseks. Või juhul kui see on olemas ja isegi geniaalne toode peaaegu valmis, sekkub protsessi marketingiosakond kes teatab et “kahjuks me ei saa seda toodet hetkel turule tuua, kuna välisreklaami postid on parajasti pikalt ette reserveeritud”.

Nii, registreeri nüüd ennast omaks poisiks ja vaidle vastu või kiida takka, selleks on allservas Discuss nupp.

Ja hoiatus: kui sa nüüd liimile lähed ja sinu R&D on juhtumisi arvutivallast, siis riskid sellega, et Tehnokratt võib asjast vaimustusse sattuda ja lausa telekas ja raadios rääkida — ja see oleks ju kole, äkki tuleb keegi sinu leiutist tahtma, siis on vaja toota ja hind välja mõelda jne jne ;-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid

  1. Viljar Puusepp
    Lisatud 22. veebr. 2001 kell 11:50 | Püsiviide

    Hea teema! Avastasin just hiljuti, et ilma stardikapitalita on ideed ikka väga raske populaarseks muuta. Alates on eelmise aasta detsembrist on meil üleval kodulehekülg TOETA.EE, kus firmad saaksid ennast soodsalt reklaamida. Sellest tõuseks tulu peale osalevate ettevõtete ka puudustkannatavatele inimestele ning internetikülastajatele, kuna viimased saavad ettevõtte eest valida abivajajad, keda tasuta toetada. Ühesõnaga ratsionaalsuse koha pealt on kõik korras. Probleem on aga turule tulekuga ja kui sind ei ole turul, siis ei ole sind olemas.

    Kõik vajalikud tingimused on nüüd täidetud, et tehnokratid asjast vaimustusse satuksid ning aitaksid välja mõelda plaani reklaamituru vallutamiseks. Loodan teile natuke!

    Tervitustega,

    Viljar Puusepp

    MTÜ Heategevusgrupp

  2. Viljar Puusepp
    Lisatud 22. veebr. 2001 kell 11:54 | Püsiviide

    Sorry, nii juhtub, kui arvuti streigib. Petsile head peetripäeva ja soovitus, et nad lisaksid siia lingi kommentaari kustutamiseks!

  3. Peeter Marvet
    Lisatud 22. veebr. 2001 kell 14:39 | Püsiviide

    (selle sorry kohta — Viljar tekitas mõned tühjad kirjad, mis said kustutatud)

    Aga muidu http://www.toeta.ee kohta… minumeelest päris huvitav leiutis. vääriks promomist… aga on üks AGA: nimelt tahaks ma heategevusorganisatsioonilt *läbipaistvust*, ja selles vallas on http://www.toeta.ee aadressil vähe leida. bilansi kajastus reaalajas? kõik lepingud veebis?

    -pets-

  4. Viljar Puusepp
    Lisatud 23. veebr. 2001 kell 17:54 | Püsiviide

    Petsi soov on täidetud. Meie väike bilanss on nüüd lingiga esilehel. Lepinguid näeb niimoodi, et vaatad sponsoreid ja siis seda, palju nad Sinu headuse eest maksavad ja kellele Sa selle raha anda saad.

    Praegu ainuke sponsor on OÜ Holliger ja nende eest on võimalik toetada Eesti Kuulmispuuetege Laste Vanemate Liitu ning Nõnova Perelaastekodu ühe krooniga. See ongi lepingu kõige tähtsam osa. Juurde võib veel nuputada, et kuna neil on ainult kaks toetatavat, siis ilmselt nende kogu sponsorlus on 4000 krooni (keskmiselt 2000 krooni abivajaja kohta) ja nii ongi. Head toetamist!

  5. Mikk Maiste
    Lisatud 24. veebr. 2001 kell 11:51 | Püsiviide

    Iseenesest leheküljel on mõte täiesti olemas…aga. kas ei peaks rohkem tähelepanu pöörama sellele jõule, mis asjad liikuma paneb, ehk siis sponsorid. Nemad nähtavasti tahaksid sellise teo eest rohkem tagasi saada ja seepärast arvan ma, et nad on auga ära teeninud pisut rohkem nimetamist ja reklaami. Näiteks võiks olla suurima sponsori reklaam kusagil esilehel, sponsoreid ja nende tegevusvaldkondi rohkem tutvustada et cetera. Võibolla aitaks see kaasa.

    Selleks, et üllad ja heatahtlikud mõtted läbi lööksid peavad need natuke kavalamad ja omakasupüüdlikumad olema ;)

  6. Viljar Puusepp
    Lisatud 24. veebr. 2001 kell 15:22 | Püsiviide

    Hea mõte! Välja võiks kuulutada näiteks kuu suurima sponsori ja teha talle asjakohane bänner. Järgmine kuu võiks see olla tasuta esileheküljel. Teeme ära!