2000-06-21: WAP (veelkord), veebindus (jällekord)

Seekordne saade on justnagu paari varasema saate täiendatud, parandatud kordus. Või ütleks siiski, et edasiarendus. Nimelt on korduvalt olnud juttu teemast “Kuidas teha 15 krooniga trendilööv interneti kodulehekülg”, aga kuivõrd inimesed webifirmadest mul endiselt tänaval nööbist haaravad ja hurjutavad, siis… mitte kohe kuidagi ei saa vaidlust longu lasta. Teiseks korduvaks teemaks on WAP – ka sellest on juttu olnud, aga tagasiside järgi otsustades on kõik ikka veel jube segane.

Eraldi teemaks võiks võtta selle, et Tehnokrati kodulehekülg istub tänasest alates uues serveris ja uue tehnoloogia peal. Meie serveriks on Frontier ja kodulehesoftiks Manila – ning kõik muudatused saan ma sisse viia otse brauseriga, mistahes maailma otsast. Aga sellest räägib lähemalt vahest mõnes järgmistest saadetest. Seniks võid proovida ise endale tasuta Manila-kodukat teha EditThisPage peal.

Aga asja juurde. WAP tekitab ka tehnikainimestes palju segadust – kord ta tuleb, siis ta jälle sureb… Ando Meentalo EMTist peaks olema lõpliku instantsi tõde vähemalt WAPi olemuse osas. Seega, mis on WAP? Millest see koosneb? Kuidas see töötab (miks mõned räägivad, et see käib üle SMSi)? Millal ta siis ikkagi hakkab üle SMSi käima? Mida see võimaldab? Miks telefon ei saa lihtsalt HTMLi surfida? Mis siis saab, kui tuleb G3, GPRS jms kõrgtehnoloogia? Kas WAPile on ka mingeid alternatiive? Kui sul on oma painav küsimus, saada see aadressil [email protected] või saate ajal [email protected] .

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Mauno Järve
    Lisatud 29. mai 2001 kell 09:39 | Püsiviide
    Kodulehekülg